Jaja ekologiczne - 0 PL
  Jaja od kury zielononóżki - 1 PL
  Jaja - wolny wybieg 1 PL
  Jaja ściółkowe - 2 PL
  Jaja omega 3
  Jaja przepiórcze
  Jaja - chów klatkowy 3 PL
  Kartony transportowe
  Regały firmowe

Kobierne 44A
05-311 Dębe Wielkie
Tel./fax: (25) 757 76 38
jajo@investmichel.pl



Pobierz i zainstaluj Adobe Flash Player. Wtyczka jest wymagana do prawidłowego działania strony.

Jeśli masz już najnowszą wersję Adobe Flash Player i nadal widzisz ten komunikat to KONIECZNIE WŁĄCZ OBSŁUGĘ JavaScript w swojej przeglądarce.

Adobe Flash Player i JavaScript są niezbędne do prawidłowego działania strony.

Get Adobe Flash player

  Jaja przepiórcze
 

Jaja przepiórcze

Nie zawierają szkodliwego cholesterolu. O wartości konsumpcyjnej jaj przepiórczych decydują: duży udział żółtka w stosunku do całego jaja, składniki czyniące je na ogół nieszkodliwymi dla osób uczulonych na białko, w tym białko jaja kurzego. Mogą być stosowane w diecie osób z nadciśnieniem, w żywieniu dzieci i osób starszych. Jako samodzielne danie ( gotowane, jajecznica), do dekoracji dań np. sałatek, kanapek itp. Jako dodatek do "tatara", barszczu, żurku, wypieku ciast. Do maseczek kosmetycznych. Jaja przepiórcze w porównaniu z jajem kurzym są bogatszym źródłem niezbędnych aminokwasów ( np. metioniny i treoniny ) pierwiastków jak - miedź, żelazo, fosfor, cynk. Są też atrakcyjnym źródłem witamin. Przewyższają jajo kurze zawartością prowitaminy A (β- karoten ), tiaminy ( wit. B 1 ), ryboflawiny i cjankobalaminy ( wit. B 12 ). Cechuje je podzielność, szybkość przyrządzania, .efektywny wygląd oraz możliwość długiego przechowywania:
• 60 dni w temperaturze 15-20°C
• 120 dni w temperaturze 0- +5°C
• 2 lata zagotowane w solance


« Powrót ...
 

 
O FIRMIE POLITYKA JAKOŚCI GALERIA KONTAKT
 


projekt i wykonanie: megastudio